Gent

Het Robinson Crusoëpark langs de Schipperskaai is vanaf nu toegankelijk en is daarmee de eerste ‘woongroenzone’ binnen het project Nieuwe Dokken die klaar is. Het park is iets meer dan 3.000 vierkante meter groot en heeft naast groen en zitbanken een opvallend maritiem element: een voormalige zeeboei uit de Noordzee.

Het Robinson Crusoëpark, met de voormalige zeeboei

Langs de Schipperskaai bouwt sogent in samenwerking met ‘Schipperskaai Development nv’ 400 woningen binnen het project de Nieuwe Dokken. Tussen de woningen worden ook twee parken aangelegd, zogenaamde ‘woongroenzones’. Die zijn er voor de buurt, maar iedereen kan er terecht. De eerste groenzone, het Robinson Crusoëpark op de hoek van het Bataviapad en de Schipperskaai/Koopvaardijlaan, is vanaf nu open.

Het park is 3.265 vierkante meter groot en telt onder meer een speelgazon en betonnen zitbanken, die op termijn nog houten zittingen krijgen. In het park is ook een opvallend maritiem element aanwezig: een voormalige zeeboei uit de Noordzee. Het nieuwe Bataviapad, dat het park doorkruist, verbindt de Schipperskaai met de Koopvaardijlaan.

De ontwikkeling van de Nieuwe Dokken is een kans om nieuw woongroen te voorzien. Ons doel is dat elke Gentenaar op maximaal 150 meter van huis van zo’n groene ontmoetingsplek kan genieten. Bewoners kunnen er hun dagelijkse wandeling maken en elkaar ontmoeten, kinderen hebben er ruimte om te spelen, jongeren om af te spreken. Het Robinson Crusoëpark is een klein park, maar met een grote sociale functie.Astrid De Bruycker , schepen van Openbaar Groen

Deze woongroenzone is het eerste groengebied tussen de gebouwen van ‘de Nieuwe Dokken’ dat klaar is, naast het grotere Kapitein Zeppospark.De private partner staat drie jaar in voor het onderhoud, daarna wordt de groenzone kosteloos overgedragen aan de Stad. De eerstvolgende woongroenzone is vergelijkbaar van grootte en ligt ook tussen de Schipperskaai en Koopvaardijlaan, naast stadsschool Melopee. De aanleg van de woongroenzones en wijkparken is onderdeel van het grotere stadsvernieuwingsproject de Oude Dokken.

Rondom de drie dokken wordt een nieuwe wijk met zo’n 1.200 woningen gebouwd, waarvan 400 aan de zogenaamde Nieuwe Dokken. Heel wat bewoners dus, die ook nood hebben aan groen, ontspanning, onderwijs, enzovoort. Met de opening van dit park zetten we een belangrijke stap naar een aangename, leefbare nieuwe wijk.

———-

———-

Natuurdomein Bourgoyen-Ossemeersen 2022

Natuurcentrum Jan Hublé – Bourgoyen – Ossemeersen 

Driepikkelstraat 32 – 9030 Gent

Tel.: 09 323 57 00

email: groendienst@stad.gent

———-

———-

Ajuinlei-Predikherenlei: Tweedehands boekenmarkt op zondag van 10u tot 14u

Bron: Present in Gent (Fb)

———-

SLAG OM GENT

NEDERLAND – BELGIË

Op zaterdag 27 augustus 2022 organiseerde Carolus Quinto voor de 19e keer, in samenwerking met Zeescouts De Wilde Eend, Stad Gent en de Vereniging Voor Watersport, de roeiwedstrijd “VAREN – Slag om Gent”. 

17 sloepen en 13 vletten -kleine metalen bootjes- zoefden zaterdag door het hart van Gent. Het is, naar eigen zeggen, “het leukste roei-event” in de wijde omgeving.” De aankomst – de Leie tussen Gras- en Korenlei- spreekt dan ook tot de verbeelding.

“Vanuit heel Vlaanderen, en zelfs Nederland, komen roeiers afgezakt voor onze race”, zegt mede-organisator Louis Coenegrachts trots. “Zo neemt dit jaar een ploeg deel van de Vlaamse Waterweg. Zij kochten speciaal een sloep voor deze wedstrijd. Het is fijn om te horen dat mensen er zo in opgaan.”

Door corona lag het evenement twee jaar stil.

Bron: http://www.hln.be (Cedric Matthys, Pieter Jan Dhollander 27-08-22)

———-

———-

https://gent.testcovid.be

———-

Door de nacht bevangen

Overschaduwd door een donkere leegte

Beschrijven verheven gebouwen

Gents grootsheid van weleer

                    Waarneembaar in elk straatlicht

                    Tot aan het ochtendgloren

                    Imponeert de weelde van het verleden

                    In de gedachte van elkeen

                                        Moge Gent eeuwige trots uitstralen

                                        Naar zijn dienaren en aanbidders

                                        Om immer te kunnen gezegd

                                       “Gentenaar zijn is een voorrecht”

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.