1995-2006: Beke Frank

gentbeke

°5.08.1946

In 1994 weet Frank Beke zich de koning te rijk toen hij in navolging van partijgenoot Gilbert Temmerman, onder wiens burgemeesterschap hij als schepen van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening actief was, als burgemeester van Gent werd aangesteld.

Frank werd geboren op 5 augustus 1946 in een apothekersgezin met socialistische voorkeur. Hij studeerde Germaanse filologie aan de Gentse Universiteit na zijn middelbare studies in het Atheneum aan de Ottogracht te hebben volbracht. Vervolgens behaalde hij nog een licentie in de Pers- en Communicaitewetenschappen.

Op jonge leeftijd was hij al actief binnen de Mutualiteit voor Jonge Arbeiders om aansluitend de Jongsocialisten te vervoegen o.m. met Luc Vandenbossche. Vanaf 1980 zou hij zijn sporen verdienen binnen de plaatselijke politiek om het in 1994 tot burgemeester te schoppen. Een functie die bij de verkiezingen in 2000 met succes werd verlengd voor een periode van 6 jaar met meer dan 20000 voorkeurstemmen.

Bij de volgende verkiezingen in 2006 haakte Frank echter af omwille gezondheidsredenen.

Zijn engagement voor de Stad Gent en de Universiteit van Gent leidde in 2008 tot het uitreiken van een institutioneel eredoctoraat vanwege de Universiteit van Gent.

Gentburgemeester

———-

Bron:

Gensche Sosseteit – Eddy Levis (Fb)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.