Gaardeniersbrug

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gaardeniersbrug 2016

Gaardenier is een verwijzing naar hovenier, tuinier of naar een landarbeider die iets verbouwt op een gehuurd stukje grond.

Deze tram-fietsbrug gelegen over de Verbindingsvaart tussen de Tolhuisbrug en de Wondelgembrug was reeds in 2010 afgewerkt. Ook voetgangers kunnen gebruik maken van deze oversteek.

De lengte van de fietsbrug is 440m en bestaat uit 18 overspanningen van 20m. Elk onderdeel heeft een aanloop van 80 à 90m. De totale constructie telt ruim 480 ton constructiestaal. De fietsbrug zelf hangt op 23 conische stalen masten.

gentverbindingsvaartwww-willemen-be2

Gaardeniersbrug – http://www.willemen.be

Aanvang 2012 was de aansluiting van de stadsgelegen Molenaarstraat met het fietspad Westerringspoor en de Maïsstraat aan de overzijde van het kanaal een feit. Reeds eerder was het mogelijk de fietsbrug te gebruiken maar de nodige aansluitingen lieten op zich wachten. Daar het fietspad op een provinciaal fietsroutenetwerk ligt ontving de Stad Gent van de provincie een toelage van 217.000 €.

SAMSUNG CAMERA PICTURESWaar het de bedoeling was de trams naar hun nieuwe stelplaats “Wissenhage” te brengen langsheen de Nieuwevaart in de Wondelgemse Meersen werd de beslissing voor het bouwen van dit eindstation uitgesteld.

Na 10 jaar onder het stof te hebben gelegen is begin 2016 een nieuwe bouwaanvraag ingediend. Verwacht wordt te starten met de werken in 2018 om in 2020 definitief de gebouwen in gebruik te nemen. Waarbij de Gaardeniersbrug haar diensten zal kunnen bewijzen.

gentverbindingsvaartwww-willemen-be5

Gaardeniersbrug – http://www.willemen.be

——————–

Bron:

Het Nieuwsblad 20.01.2012 – Bert Staes

http://www.infosteel.be

http://www.skyscrapercity.com

http://www.encyclo.nl