CITY VIEW

467Het architecturale erfgoed van Gent is ruim en van exceptionele waarde. Sinds Bavo in de 7e eeuw de St.-Baafs- en de St.-Pietersabdij liet optrekken is er eeuwenlang geconstrueerd en gecreëerd.

De textielsector en het graan hebben Gent geen windeieren bezorgd. De Gras- en Korenlei getuigen hierbij de weelderigheid die deze handel met zich meebracht.

Gent3torensLucDevosKolossale, ontzagwekkende creaties geven de stad een groots aanzien. De nodige restauraties en renovaties aan eeuwenoude gebouwen accentueren de aanblik van het straatbeeld. Achter elke straathoek zijn er resten aan te treffen van een glorierijke verleden.

De St.-Baafskathedraal, het Belfort, de Lakenhal, de St.-Niklaaskerk, het Stadhuis, de Gras- en Korenlei, het Gravensteen, het Geeraard de Duivelsteen, de St.-Jacobskerk, … ja, zelfs de Stadshal.

gentgeknieldenVeel erfgoed is verloren gegaan door omstandigheden van ontwikkeling en groei. Denken we maar aan de vele stadspoorten die de stad omringden. Indrukwekkende bouwsels die nog meer uitstraling konden geven aan de Gentse binnenstad.

Een beknopte voorstelling van deze historische bouwwerken legt een rijke geschiedkundige ziel bloot van een geweldige stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.