VISIT

Wat wij zo fijn vonden aan Gent in België is dat het vooral leuk is om hier eindeloos rond te slenteren. Beetje winkelen, koffie drinken, lekker lunchen en uiteten. Het ‘oude’ centrum van Gent is sfeervol en is prachtig door alle oude gebouwen met hun karakteristieke architectuur. Een van de meest indrukwekkende gebouwen is waarschijnlijk de St. Niklaaskerk, die valt dan ook niet te missen. Door de vele straten van Gent lopen verschillende grachten en als echte Amsterdammer werd ik hier meteen vrolijk van. Het ziet er zo gezellig uit en geeft de stad in de avond echt een magisch tintje.

Op mooie zonnige dagen zijn er ook genoeg terrasjes waar je lekker kan vertoeven. Mocht je daar nou klaar mee zijn breng dan ook vooral even een bezoekje aan de Werregarenstraat. Deze straat is werkelijk tot in de kleinste gaatjes volgespoten met graffiti, één kleurrijke bedoeling dus. Ik heb mij laten vertellen dat er geen regels gelden in deze straat dus dat graffiti liefhebbers elk moment van de dag hun creativiteit los kunnen laten.

Winkelen kan je in Gent ook goed! Naast de bekende en grote winkels die we in Nederland ook hebben zou ik ook vooral mijn oog openhouden voor de unieke boetiekjes en mooie design winkels. Wie weet scoor je wel een hele goede aankoop! Uiteraard kan je tijdens een weekendje naar Gent, wat zowiezo veel te kort is, ook terecht voor goede dinner & drink hotspots.

Weetje: Wist je dat Gent op een bepaald ogenblik meer dan 250 bierbrouwerijen en zo’n 100 jeneverstokerijen telde? De bierbrouwerijen brouwden samen 10.000.000l bier! In de 16e eeuw dronk de Gentenaar gemiddeld 250l bier per jaar! Logisch. Het bier was toen veel gezonder dan het water. 40% van het belastinginkomen bestond uit taksen op het bier. De komst van Napoleon zorgde in 1792 voor de volledige afschaffing van de jeneverstokerijen. Meer weten? Reserveer vlug een weekendje Gent. Een imponerende en bruisende stad.

———–

http://www.healthywanderlust.nl

De Standaard dd. 18 november 2006