Stadshal

gent 03.05.2013 009Het ontwerp van de stadshal is ontsproten uit verschillende inspiratiebronnen. Zo is het Emile Braunplein waar deze stadshal is gevestigd gelegen op de geschiedkundige handelsroute van Brugge naar Keulen.Gent 04.08.2013 037 Verder zijn er referenties naar overdekte markten, naar de dubbelgevel van het stadhuis en het middeleeuwse kerkschip.

Marie-José Van Hee en Robbrecht&Daem, architecten van dit kunstwerk, hebben dit plaatsje een nog meer indrukwekkender uitzicht gegeven.

GentstadshalLVerstuyft

Stadshal – L. Verstuyft (Fb)

Gent 04.08.2013 019Bij de realisatie in 2012 gaven de Gentenaars er al vlug hun eigen naam aan nl.  de schaapstal. Een moderne constructie in 2 niveaus met cafétaria, fietsenstalling, sanitair en artiestenruimtes.

brussel12.12.2012 021Er is eveneens een groenruimte voorzien waar het gezellig vertoeven is bij zonnig weer met een drankje in de hand. Centraal valt de  “bron der geknielden” te bewonderen, een schitterend ontwerp in brons van kunstenaar Georges Minne (1866-1941) ter ere van baron Braun. Gentenaars noemen het smalend “de pisserkes” of “de pietjesbak”.

Capture d’écran (3100)

Gent13.01.2013receptiestbaafs 065“De Groote Triomfante”, ontstaan uit de in 1660 door Hemony van Zutphen gesmolten Klokke Roeland, hangt te pronken in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk. Samen met nog 2 klokken van grote omvang vormden zij de “Triumphanten”.

Zo kreeg dit pleintje een onverwachte maar aangename “look” die Gent nog meer aanzien geeft.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.