Blaarmeersen

Camera’s in de Blaarmeersen, zodat stad kan ingrijpen bij grote drukte.

In Gent heeft de gemeenteraad zo goed als unaniem beslist om camera’s in te zetten aan het recreatiedomein de Blaarmeersen om er nieuwe incidenten bij grote drukte te vermijden. “Als er te veel mensen zijn, is het onmogelijk om een overzicht te houden. Het is nodig dat we maatregelen nemen om het de mensen op het terrein mogelijk te maken om in te grijpen”, verklaart schepen Sofie Bracke (Open VLD). 

Een lolle: Een Belg en een Hollander zitten naast elkaar te vissen. Plotseling vraagt de Hollander aan de Belg: “Heb jij nog een dobbertje voor mij want de mijne gaat helemaal onder …”

Beter toezien op maximumcapaciteit

De stad Gent en uitbater Farys zullen ook beter toezien op de maximumcapaciteit van het terrein, die ligt op 4.500 bezoekers. “Maar in werkelijkheid moeten we toegeven dat die overschreden wordt bij een te grote toevloed”, zegt schepen Bracke.

Op allerhande kaarten en oude documenten wemelt het van “meersen”. Velen bleven bewaard in plaats- of straatnamen: de Meersstraat, de Blaarmeersen, enz. Iedere Vlaming, zelfs de “steepiet”, weet dat meersen bestemd zijn voor koeien. Het woord is afgeleid van moeras. Denk aan het Engelse “marsh”. In Brabant of Nederland is de term niet in gebruik. Daar heeft men het over beemden.

Het sport-en recreatiepark Blaarmeersen beslaat een 100 ha groot meersengebied. In de nabijheid van de Watersportbaan en op amper 10 min. van het centrum van Gent vindt elke sporter hier wel zijn gading en verleidt dit domein elke natuurliefhebber tot het maken van een fikse wandeling genietend van het vele groen.

Het is aangelegd naar het winnende plan van architectenbureau Vanacker en landschapsbureau Belgramo bij een ontwerpwedstrijd in 1969. De werken werden aangevat in 1976 en hebben geleid tot een prachtig natuurgebied met vele sportfaciliteiten.

gent6bourgoyen 006

In 1979 werd de camping geopend nog voor de centrale vijver was gegraven. Later werd er een kunstmatige heuvel aangelegd met skipiste. Op het hoogste punt staat nu een kijktoren die je een prachtig panorama schenkt van de omgeving. Na het verdwijnen van de skipiste is de heuvel vooral in trek bij wandelaars en joggers.

Voor de kinderen zijn er verschillende speeltuinen voorzien. Ook is er voor hun een afgezonderde zwemzone waar zij in alle veiligheid hun eerste waterervaringen kunnen opdoen.

gentblaarmeersenwtrspb 006

De sportmogelijkheden zijn er talrijk : atletiek, basketbal, beachvolleybal, BMX, duiken, handbal, joggen, kajak, kajakpolo, lacrosse, midgetgolf, minivoetbal, petanque, ping-pong, rolschaatsen, rugby, skateboarden, surfen, tafelvoetbal, tennis, squash, vissen, voetbal, wielrennen, volleybal,  zeilen, zwemmen.

De Watersportbaan zelf biedt de mogelijkheid tot roeien, kajak, kajakpolo, hengelen en een Finse piste om te joggen.

Gent 29.3.2013 017

Er is het BLOSO Topsportcentrum waaronder de Topsporthal Vlaanderen, een omnisporthal, een topgymnastiekhal, het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx met aanliggende BMX-piste, voetbalvelden, basketpleinen, … noem maar op. De accommodaties zijn van uitstekende kwaliteit met de nodige slaapvoorzieningen ideaal voor sportklassen, sportkampen of stages.

En nog een lolle: Pietje gaat met zijn ouders naar een naaktcamping. Na een dag op de camping zegt Pietje tegen zijn moeder: “Ik heb vrouwen gezien met kleine tieten en vrouwen met grote tieten.”
Waarop zijn moeder zegt: “Vrouwen met kleine tieten hebben weinig geld en vrouwen met grote tieten zijn heel erg rijk.”
Een dag later zegt Pietje: “Ik heb mannen gezien met lange piemels en mannen met korte piemels.”
Zegt zijn moeder: “Mannen met lange piemels zijn slim en mannnen met korte piemels zijn dom.”
Dagen gaan voorbij en merkt Pietje opeens op : “Mama, ik heb papa zien praten met een rijke vrouw en hoe langer zij bleef praten, hoe slimmer papa werd!”

———–

Bronnen:

Ghendtsche Tydinghen 2016 – Vol 45 N°6

http://www.hln.be – Jill Dhondt

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.