Veermanplein

Gent 04.08.2013 081

Gelegen tussen het Van Eyck Zwembad en de Bavobrug langsheen de Veerkaai heb je een rustgevende kijk op de samenvloeiing van de Nederschelde en de Leie aan de Portus Ganda.

Deze groenzone met bankjes en liggras in dalende niveaus naar de Nederschelde toe geeft aan deze plaats een ongewoon maar verfrissend en mooi stadskarakter waar de Gentse inwoner wel meer naar verlangt.

gent26.06.2012 034

In vroegere tijden was de St.-Baafsstede met de stad Gent verbonden door een veer dat overzetdienst deed en uitkwam in de nu verdwenen Veerstraat aan het Veermanplein. Deze straat liep parallel met de Reep en was ook gekend als geboorteplaats van volkszanger Karel Waeri.

gent 26.07.2013 057

Eind 1971 werd hier de eerste steen gelegd voor de bouw van de RTT-toren die in 1976 was afgewerkt. Twee havenloodsen, verscheidene woningen en de Veerstraat moesten plaats ruimen voor dit project.

Samen met het vernieuwde eilandje in boegvorm met zitbanken aan de Van Eyckbrug, de Portus Ganda en de Scaldissluis heeft deze omgeving een opwaarderende transformatie ondergaan wat de stad nog meer doet glunderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.