Industriemuseum

Minnemeers 10 – 9000 Gent

Tel.: 09 323 65 00

OPEN: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9 tot 17 uur

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Klinkende drukpersen en bulderende weefgetouwen maken deel uit van de uitgebreide trxtiel- en drukkerijverzameling. Blikvangers zijn de oudst bewaarde twijnmolen van Europa en de Engelse “Mule Jenny”, een spinmachine die vakkundig naar Gent werd gesmokkeld om ook op het vasteland de textielnijverheid danig te veranderen. 

Het museum zelf bruist van de activiteiten met interactieve rondleidingen, creatieve workshops, ronkende machines, levendige exposities, spannende museumspelen en gepassioneerde vakmensen aan het woord. Je kan er bovendien heerlijk experimenteren met wetenschap en techniek in de Tinker Studio of, al dan niet begeleid door kenners en creatieve geesten, aan de slag gaan in het textiel- of drukatelier. 

Sprekende beelden, historische filmpjes, merkwaardige objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner. Tijdelijke tentoonstellingen belichten telkens weer andere opmerkelijke elementen uit de industriële samenleving.

——————–

Bron:

http://www.industriemuseum.be

www.http://server.idemdito.org