MSK – Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum in België. De kern van de collectie gaat terug tot 1798 en het museum is sinds 1904 gehuisvest in het huidige monumentale gebouw. Daar ontdek je topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst van de middeleeuwen tot vandaag, met een bijzondere aandeel (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw.

Museum voor Schone Kunsten Gent
Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
+32 (0)9 323 67 00
museum.msk@stad.gent

Openingsuren
Het museum is van dinsdag tot vrijdag open tussen 9.30 uur en 17.30 uur.
Op weekends en feestdagen is het museum open tussen 10 uur en 18 uur.

In het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent ontdek je ruim 400 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot heden.

In het iconische gebouw vind je Oude Meesters als Jheronimus Bosch alias Jérôme Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck terug, maar evengoed werk van impressionisten, surrealisten en modernisten. Met namen als James Ensor, Emile Claus, George Minne en Constant Permeke is ook de Belgische kunst ruim vertegenwoordigd. Je kan bovendien de restauratoren van het Lam Gods live aan het werk zien, terwijl ze het Gentse meesterwerk van de gebroeders Van Eyck paneel per paneel onder handen nemen.

De museumshop, de bar annex restaurant en de gevarieerde programmatie met ook ruimte voor actuele kunst, maken het museum tot een levendige plek waar je makkelijk een paar uur kan doorbrengen, omring door schoonheid. En wie nadien even wil uitwaaien, heeft het Citadelpark voor de deur.  

——————–

Bronnen:

http://www.degentsemusea.be

http://www.mskgent.be