Keizerparkbrug

Het Keizerpark ontleent zijn naam aan het bastion hier opgericht voor de Keizerpoort eind 16e eeuw, deel uitmakend van de stadsomwalling. Die Keizerpoort regelde in hoofdzaak het stadsverkeer van en naar Brussel.

Dit “eilandje” in de Schelde, aangelegd rond 1950, was aanvankelijk enkel via de Brusselsesteenweg bereikbaar. Tussen 2004 en 2009 heeft het parkje een grondige transformatie ondergaan met de plaatsing in 2004 van de sierlijke brug met opmerkelijke pylonen over de westelijke Schelde-arm, toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

In 2008 volgde de kleinere brug aan de overzijde van deze groenzone met speelpark over de oostelijke arm van de Schelde.

zondag 1 juni 2008

De fietsbrug van “Nog Eventjes …”

Sinds deze week ligt ze er, de langverwachte tweede fietsers- en voetgangersbrug tussen het Keizerpark en de Neerscheldestraat, vroeger ook al de “Brug van Ooit, Ergens en Bijna” genaamd. Liggen wel, maar nog niet in gebruik genomen. De ingebruikname van de nieuwe brug is voorzien tegen het bouwverlof, zegt Waterwegen & Zeekanaal NV, afdeling Bovenschelde.

zaterdag 5 juli 2008

Het is gelukt. De langverwachte tweede voetgangers- en fietsersbrug van het Keizerpark op de grens van Gent-Gentbrugge-Ledeberg is eindelijk open. Minister Crevits kwam hem donderdag 3 juli plechtig inwandelen.

Voor de voetganger en fietser komende van en gaande naar Gentbrugge en Merelbeke alleszins een traject dat veiligheid garandeert in een aantrekkelijke en aangename omgeving. Plaatselijk is er mogelijkheid tot barbecue, picknick, vissen, genieten van het zonnetje met de voetjes in het water, ligweide, … .

Vervolgens is er nog een aanlegsteiger voor boten geconstrueerd en heeft het parkje al meerdere “facelift”-ingrepen ondergaan om ondermeer ook de pleziervaart ten volle met het Keizerpark kennis te laten maken.

Op maandag 15 april 2013 zijn werken gestart om het ontbrekende fietspad van het Emiel Hullebroeckplein naar de kleine fietsbrug in het Keizerpark aan te leggen. Op die manier zullen gebruikers van de fietsbrug comfortabel hun traject kunnen voortzetten. Tijdelijk zullen fietsers en voetgangers komende van het Keizerpark worden omgeleid via de Brusselsesteenweg, Scheldekaai, Emiel Hullebroeckplein en Neerscheldestraat. Fietsers en voetgangers komende van de Neerscheldestraat worden omgeleid via het Emiel Hullebroeckplein, de Scheldekaai, de Brusselsesteenweg en het Keizerpark.

———-

Bron:

Gentblogt 12.04.2013

Stad Gent

Blog Frank Bombeke

———-