SOSSETEIT

De Gentsche Sosseteit is een vereniging die open staat voor iedere echte Gentenaar, zelfs die met een gekleurd vel. De mannen willen vooral het Gents als moedertaal promoten en in stand houden. En daarbij contact onderhouden met Gentenaars in het buitenland, kwestie dat die hun ‘Gentsche moedertoale’ niet vergeten.

Eddy Levis is de president van de Gentsche Sosseteit. Hij is altijd overal aanwezig en profileert zich als een autoriteit als ’t over de Gentsche toale goat. Hij doet ook nog van alles in ’t MIAT, publiceert veel, weet meer dan een gewone mens en woont verder op zijn gemak ergens aan een waterkant.

Elk jaar gaat de Sosseteit op zoek naar prominente Gentenaars. Die krijgen rond sinterklaas op de avond van de “Gentsche Handsjes” een heel discours in hun soep gedraaid om vervolgens hun hand in de plaaster te mogen steken. Dat plaasteren handje werd tot in 2004 zorgvuldig bewaard in de kluizen van de Gentse Fortisbank. Nu rusten ze in het archief van de Gentsche Sosseteit in de Sint-Pietersabdij.

De ‘Koenfreerie van de Gentsche Kuipmeziek’ speelt tussendoor echte Gentse volksmuziek en maakt daarbij promotie voor hun CD’s met oude en nieuwe volksliedjes tijdens een receptie waar de drank tot in de late uurtjes rijkelijk vloeit.

GENTSE SOSSETEIT

Eddy Levis
prezedent van de Gentsche Sosseteit

bestuurder / stichtend lid ‘VARIATIES’ vzw. Koepelorganisatie voor Dialecten en Oraal Erfgoed in Vlaanderen

Adres:

“Aan’t Liefken”
Knotwilgenlaan 26 
9032 Wondelgem / Gent

Tél.: 09 253 94 70 – 0476 21 35 95
Email: eddy.levis@skynet.be
Website: http://www.sosseteit.com

Mee wrie veel Gentsche complemente!

———-

http://www.gentblogt.be

http://www.eddylevis.be

http://www.variaties.be