Walter de Buckplein

Capture d’écran (348)

GentWalterdeBuckpleinEdwinPlasschaertFb

Walter de Buckplein – burgemeester D Termont (Fb)

Ere wie ere toekomt. De bezieler van de nieuwe Gentse Feesten, de creator van het Gentse volkslied bij uitstek “’t Vliegerken” en een kunstenaar van het zuiverste ras. Walter De Buck is op 10 mei 2017 eindelijk vereeuwigd in het Gentse stadscentrum aan zijn St.-Jacobs.

Capture d’écran (351)

Niet dat er op het plein veel “musschen” zullen te vangen zijn, niet dat er op het plein veel jongens op een bal zullen “schuppen”, of “marblen” of “toppen”. En Mietje van de koolmarchant, nieje, die tijden komen niet meer terug. Zelfs geen vliegerken zal er worden opgelaten. Moar da liedje … dat zal er altijd weerklinken.

GentwalterdebuckdoodprentjeDauwfilipFb

En je mag er van op aan dat vele Gentse stedelingen spontaan “Ik ben niet al te zot van t spel moar ‘k vange geere musschen …” zullen neuriën wanneer zij het Walter De Buckplein naderen. Walter zal altijd onder de Genteneers zijn. Net als zijn voorbeeld en andere Gentse volkszanger Karel Waeri. Den Gentschen Béranger krijgt nu nog meer aanzien.

Capture d’écran (356)

Walter de Buck – Wim Claeys – Edmond “mon” Coquyt

Capture d’écran (360)

Capture d’écran (358)Om Salvator Dali’s woorden te gebruiken betekent elk afscheid de geboorte van een herinnering. Bij vele onder ons, die Walter mochten meemaken, zal het verleden verhalen losweken hier aan zijn plein. En mag Gent dankbaar zijn dat Walter ooit zijn vliegerke hier eens mocht oplaten.

Capture d’écran (353)

——————–

GentVliegerken