NATUUR

Gent05-06-2011(2) 002De Gentse binnenstad leent zich niet echt tot uitgebreide groenvoorziening. Immers, vooral door handel, woonst en het belang van stadsvoorzieningen is het centrum volgebouwd.

Vele stadsparkjes, vooral het Baudelopark en het park aan de St.-Baafsabdij, voorzien de Gentenaar van wat brokjes natuur.

gent6bourgoyen 003Twee grote natuurgebieden op amper 10 min. van de stadskern verleiden de Gentenaar tot ontspanning en welgekomen afleiding nl. het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen en de Blaarmeersen.

In tegenstelling tot de Blaarmeersen, dat volledig is aangelegd en ook op sportactiviteiten is gericht, huist er in Bourgoyen-Ossemeersen nog een stukje ongerepte natuur. De diversiteit aan planten , vogels en andere waterdieren geven gent22-11-2012 007Gent als stad een onwaarschijnlijke bijkomende attractie met een eeuwenlange historische achtergrond.

Hier wordt de rust gevonden dat het centrum ontbeert. En op warme dagen is een picknick mooi meegenomen. Zitbankjes met zicht op het te bewonderen natuurschoon laten je volop genieten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.