STADSROUTE

Gent04-06-2011 008De stadsroute neemt aanvang bij de St.-Jorisbrug. Kijken we richting Portus Ganda dan is het ontstaan van Gent hier te overschouwen  met links de resten van de St.-Baafsabdij, rechts de Reep richting Zandberg en verderop langs de Schelde-Muinkkaai de Sint-Pietersabdij. Aan de basis lag de Heilige Amandus, oprichter van kerken en kloosters in de 7e eeuw

gent11 001Als leek is deze wandelroute de aangewezen manier om kennis te maken met het heden en het verleden van “De Kuip”. Gebouwen, pleinen, straten, gebeurtenissen, … er valt zoveel te vertellen dat een beknopte weergave van “goed om te weten” informatie wat meer helderheid schept in de onwetendheid.

gent11 003Het is een manier om op eigen tempo het centrum stapsgewijs te verkennen waarbij achteraf alle verschafte uitleg opnieuw te raadplegen valt.

gent4 010Daarbij wordt een reactie altijd op prijs gesteld. Het laat toe de nodige aanpassingen te verrichten tot doel de informatieverstrekking te optimaliseren. In ieder geval … maak het gezellig en geniet van de wandeling.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.